Spotify = Lite penger på artistene. (Anne Marit )

Spotify = Lite penger på artistene.

Jeg hadde vel i grunn aldri trodd at jeg skulle komme til å skrive så mye om Lady Gaga her.. Så here we go.


bilde. utklipp fra Aftenposten.no

Samme hvor mindre bra jeg syns Lady Gaga er(jeg skal prøve og ikke være så negativ mot musikken hennes...) så syns jeg det er ganske dårlig at prisen for å være artist er så lav. Hvertfall i Spotify-penger. For hvem som helst skjønner at regnestykket ikke er helt fornuftig når man får 978 kr for at en låt blir spilt en million ganger. (Hvis det skulle være noen tvil - jeg er ikke blant denne millionen). Faktisk får det regnestykket her meg til å tvile på egen Spotify-bruk. For selv om det er aldri så praktisk å ha lett tilgang til all verdens musikk, så syns jeg faktisk artistene fortjener å få betalt for å lage musikk. Mer enn noen øre (faktisk mindre enn det). Så jeg kommer nok til å fortsette å kjøpe musikk i ordentlig format en god stund til. så lenge det lar seg gjøre, faktisk.. 

Kjøper du musikk?

6 kommentarer

Ane

14.apr.2010 kl.23:23

Nei, jeg gjør så alt for skjeldent det :/

Takk for spottis-info!

Øyvind Viland

14.apr.2010 kl.23:38

Betaler for spotify`en min i det minste, om flere gjør det, regner jeg med at artistene får bedre betalt!

Else

15.apr.2010 kl.00:28

bruker penger på wimp.. men nå vurderer jeg å slutte..

fred

15.apr.2010 kl.01:09

sånn som jeg har forstått det, så jobber de med å få en bærekraftig modell for alle parter - og det tar tid. det er ett ganske komplekst spørsmål, og det er egentlig få som får til noe innenfor dette feltet av musikkbransjen uten at det blir krangling osv.

bente

16.apr.2010 kl.12:44

Jeg tyr nok mest til Spotify, men den musikken jeg virkelig elsker, og som jeg vil ha på mp3 spilleren min, kjøper jeg på platekompaniet.no. CD'er er det helt slutt på for min del :)

Carmelita

17.apr.2010 kl.18:36

Jeg kjøper først og fremst musikk ja, det gjør jeg. Har ikke lastet ned på 3-4 år, fordi jeg bestemte meg for at artistene fortjener å få penger for den fantastiske jobben de gjør. Jeg har spotify, det skal jeg innrømme, men jeg hører ikke på den veldig ofte. Har nok med CD-ene mine jeg. Det er det som er stas også - å sette på stereoen og sette inn plata. Ekte vare!

Skriv en ny kommentar

hits