Slike jenter det vil IKKE gamle Norge ha. (Anne Marit )

Slike jenter det vil IKKE gamle Norge ha.

Jeg hadde egntlig bestemt meg for at det her ikke skulle bli et tema på bloggen min. Men jeg klarer ikke å la være og uttrykke meg. Ettermiddagen skulle brukes til å lese masse forretningsjus. En del av dette ble i stede byttet ut med oppdatering av nettaviser, lesing av twitterstatuser og irritasjon. Irritasjon nettopp fordi velferdsstaten vi lever kanskje ikke er så bra som man skal ha det til. Spesielt når det kommer til i innvandrings -, asyl - og flyktningepolitikk. Maken til feilslått politikk. Hvis man i det hele tatt kan kalle det politikk?

Dere skjønner helt sikkert at det er saken til Maria Amelie jeg snakker om. Og selv om det faktisk finnes en lov som sier at hun faktisk ikke har noen rett til å få være her, så mener jeg saken viser noe annet. Den viser hva slags ressurspersoner Norge går glipp av uten å gjøre om på et regelverk, som etter min mening, langt i fra er optimalt. For Maria Amelie kom ikke Norge som en hvilken som helst person. Etter 8 år i landet har hun gjort det hun kan for å bli integrert, hun har lært seg godt norsk, latt seg integrere i det samfunnet og gjennomført en masterutdanning. Man skulle tro det var nettopp slike jenter Norge var på utkikk etter. Kvinner med bein i nesa og som vil jobbe. Men det er vel der jeg tok feil.

Jeg skjønner hvorfor man ikke kan gjøre smutthull i lovverket for enkeltpersoner. Samtidig så vil jeg ikke skjønne det. For det her er så langt i fra individuell behandling som det kommer. Å komme til et land som barn sammen med foreledrene sine krever at barnet skal i henhold til barnekonvensjonen få en individuell vurdering og ha rett til å bli hørt. Her har Norge driti skikkelig på draget. For dette har ikke Maria Amelie fått. Hadde det eksistert smutthull i loven skulle jeg virkelig brukt natta på å bla gjennom Norges Lover for å finne akkurat dette smutthullet.

Jeg blir og provosert av at regjeringspartiene for noen år siden ikke støttet et forslag i ny utledingslov som ville bety at "...utlendinger som opprinnelig søkte beskyttelse i Norge, fritt kunne endre søknaden til å gjelde arbeidsinnvandring uten å måtte forlate landet" (Aftenposten).  Det var denne regjeringen jeg ga min stemme for to år siden... En slik ny lov ville gitt Maria Amelie en bedre mulighet for å få bli i Norge, gjør at akkurat den stemmen virker litt forgjeves. I stede blir hun utvist til Russland. Jeg tror ikke det går an å forklare hvor urettferdig jeg syns dette er.

Det er blitt sagt så mye i denne saken allerede, så jeg vil bare oppfordre dere alle til å lese Maria Amelie sin egen historie i boka Ulovlig norsk, som jeg og har skrevet om her.

bilde. dagbladet.no

Du kan signere Amnesty's kampanje for å la Maria Amelie bli i Norge her.

8 kommentarer

sisterconfusion

13.jan.2011 kl.21:52

Signerer.

bente

13.jan.2011 kl.22:56

Veldig enig med deg! Har nå signert, og krysser fingrene for at denne saken løser seg til fordel for Maria Amelie!

Random

13.jan.2011 kl.22:57

Amnesty <3 glad jeg er medlem. Signerer nå, hadde ikke fått med meg at det var en kampanje for henne der, og for andre som kanskje er i samme situasjon.

philippaav

13.jan.2011 kl.22:59

Ingen skulle fått lov til og bli stengt ute fra Norge før Mulla Krekar blir det!

Linda

13.jan.2011 kl.23:03

Signerer...

Og angående norsk politikk, så har jeg gitt opp, for det blir aldri slik valgløftene sier uansett!!!!

gunnhiiild

13.jan.2011 kl.23:06

Bra skrevet! Dette er akkurat de tankene jeg selv har gått og tenkt på i dag. Snart må det bli noen endringer i denne innvandringspolitikken, for det her holder ikke mål!

martaiik

14.jan.2011 kl.14:07

Jeg blir mest provosert av de "vanlige" folkene som ikke klarer å se nyansene i denne saken. Mange mennesker har det så lett med å se på alt i verden som sort hvitt. Ja hun er her ulovlig, men for guds skyld sett deg inn i saken hennes før du roper "Ha henne ut!". Jeg prøver å ikke irritere meg over denne type "sort hvitt" synspunkter men det er jammen meg ikke lett. Håper Maria Amelie til slutt får bli i Norge, eller i det minste får en sjanse til å komme tilbake hvis hun skulle bli sendt ut. For det fortjener hun som det mennesket hun er.

The Nam

17.jan.2011 kl.00:02

Jeg skjønner godt at du blir provosert og syns dette var et fint innlegg selv om du ikke ville at det skulle bli et tema her :)Det som er trist å tenke på er alle de som opplever det samme som Marie Amelie men jeg håper på en bedre verden!

Skriv en ny kommentar

hits