Studentmat. (Anne Marit )

Studentmat.

Billig og lettvint. Og perfekt i januar og februar hvor det føles litt ekstra lenge mellom stipendene fra Lånekassen. Kanskje ikke så fryktelig orginalt, men jeg syns hvertfall mini-pizza fungerer bedre enn Grandiosa. Også kan man slenge på stort sett det man har i kjøleskapet. Med enkelte unntak (jeg tviler på at kaviar fungerer så fryktelig bra..). I tillegg er det perfekt når man ikke gidder å bake ordentlig bunn (selv om det ikke tar så fryktelig mye mer tid). Så here we go: Minipizza alà Anne Marit.

Pitabrød. Laktosefri ost (Som med fordel byttes med vanlig ost hvis man tåler det. Laktosefritt alternativ er dyrt.). Pepperoni (skippes/byttes ut med det som finnes i kjøleskapet). Mutti pizzasaus (den beste pizzasausen). Ananas (helst fersk = uten sukkerlake). Chilli.

Bruk fantastisk god pizzasaus på pitabrødene. Da blir det ekstra bra. Det er derimot uvisst om det blir noen smaksforskjell ved å lage et hjerte av sausen kontra å la være...

Lag dobbelt så mye som du kommer til å spise opp = frokost/lunsj/middag dagen etter. Det tar jo ikke noe lenger tid å steke to stk. Ergo har du spart inn fem minutter på matfiksing til dagen etter. Og det passer jo fint. Spesielt hvis du er som meg, og gjerne skulle hatt 24 timer ekstra i døgnet.

Steikes på 200ish grader til osten har smelta (5-10 minutter).

Mens mini-pizzaen steiker drikker du opp ananasjuicen som er i boksen.

Voila. Sånn blir det seende ut. Kanskje ikke like innbydende som på en fancy italiensk restaurant, men billig og bra blir det jo.

5 kommentarer

Beatle.

24.jan.2011 kl.00:56

Jeg lager også pita-pizza innimellom:) Jeg liker mine med pesto og tomat og sopp og løk og paprika og aubergine, og ja, jeg irriterer meg stadig over at et pitabrød er for lite:P

bente

24.jan.2011 kl.09:08

Pizza er genialt :) Jeg kan tipse om nøtte"ost" på pizza hvis du ikke har prøvd det før. Jeg forsøkte det for noen uker siden, og pizzaen ble nom! Lager sikkert et innlegg om det etterhvert, men du kan jo lese om det hos Silje også: http://siljesreise.com/glutenfri-pizza-med-n%C3%B8tteost/

sisterconfusion

24.jan.2011 kl.10:10

men hallo - selvfølgelig blir pizzaen bedre med hjertesaus :D

< Jeg er kompis med en ape >

24.jan.2011 kl.10:30

Åh, det så fantastisk ut! :3

Hanne

24.jan.2011 kl.18:33

Det er supergodt! Den aller beste måten å gjøre det på er å kutte den opp i skiver, ta olivenolje, salt og pepper på dem, veente litt til olja trekker inn, og så kutte dem i terninger og ha dem på. Aubergine er litt mer mettende og litt annerledes enn mange andre grønnsaker synes jeg, så jeg bruker det ofte siden jeg ikke spiser dyr;)

Skriv en ny kommentar

hits